Jumaat, 24 Jun 2011

zaquan adha:kalau ada rezeki kenapa tidak..


Penyerang sensasi tanah air, Zaquan Adha Abdul Razak berazam membuktikan dia tidak kehilangan sentuhan berbisanya, meskipun menghabiskan tempoh masa lama untuk merawat kecederaan Anterior Cruciate Ligament (ACL) berulang di lutut kanan.

Namanya mungkin tenggelam, malah seakan dilupakan terus peminat bolasepak tempatan, apatah lagi kelibat Zaquan yang membuat penampilan pertama selepas September 2010 pada Februari lalu, hanya dapat disaksikan 3 kali sahaja musim ini, sebelum kembali tersisih sejak 12 March lalu. 

Namun, di sebalik tahap keyakinan yang merudum, semangatnya tidak luntur, tetap membara dan Zaquan sedia menjadikan saingan Piala Malaysia yang dijangka bermula September depan, sebagai platform kembali mengegar arena bolasepak tempatan, seterusnya MEYAKINKAN BEBERAPA PASUKAN yang kini giat berusaha memancing khidmatnya.

“memang azam saya nak KEMBALI PERFORM macam dulu, tapi nak KEMBALIKAN TAHAP KEYAKINAN TU SUSAH, ia akan ambil masa, sebab selepas injury kali ni, saya TAKUT ia berulang lagi, tak nak la ia jadi balik, tapi saya TAK BOLEH LARI DARIPADA HAKIKAT, even doktor pun kata orang biasa pun boleh kena ACL, apatah lagi saya sebagai pemain. Memang kecewa bila ada orang pertikai kemampuan saya selepas ni, boleh lagi ke main, hebat lagi ke, tapi MENTAL SAYA KUAT, saya TAK PERNAH TERFIKIR NAK BERSARA AWAL, masih YAKIN DGN DIRI SENDIRI, saya akan BUKTIKAN..”. 

 Zaquan Adha
 “saya bersyukur, walaupun tahun ni main 3 kali sahaja, masih ada pasukan yang berminat, ada BEBERAPA PASUKAN contact saya tak boleh dedahkan, tapi saya masih ada kontrak, so tak elok bercakap pasal perkara ini, saya kena buktikan dulu pada Negeri Sembilan, dan kepada MEREKA bahawa saya ni MASIH MACAM DULU, BELUM KEHILANGAN SENTUHAN, susah nak buktikan kalau tak main, dan Piala Malaysia sasaran saya..”, jelas Zaquan dengan penuh semangat.

Tatkala identiti pasukan yang cuba melamarnya cuba dirahsiakan, Zaquan berkata sebagai seorang pemain professional, dia bukanlah terlalu memilih dan sedia mempertimbang tawaran mana-mana pasukan, dan ini pula respon Zaquan ketika ditanya pandangannya mengenai finalis Piala FA, serta pendahulu Liga Super, Kelantan.

“bagi saya, as a professional, mana-mana team OK. Dan Kelantan, team itu sangat-sangat professional, amat bagus, pengurusan yang cukup teratur dan bagus. Memang ada juga yang suruh saya berhijrah ke sana, dan mereka juga PERNAH OFFER saya, nak kata minat, MEMANG SAYA BERMINAT, dan KALAU REZEKI saya di Kelantan,  WHY NOT .. rezeki kita tak tahu, itu cerita akan datang tapi buat masa ni, majikan saya PBNS, dan saya patuh pada kontrak..”.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan