Khamis, 3 November 2011

YOB uji pemain import.

DUA bekas pemain kebangsaan adalah antara 10 tenaga import yang akan diuji Perak dalam ujian pemilihan selama 10 hari di Ipoh bermula 21 November ini.

Pengurus pasukan, Khairul Azwan Harun bagaimanapun enggan mendedahkan identiti pemain terbabit kecuali berkata kedua-duanya membabitkan bekas pemain kebangsaan manakala seorang lagi pemain bawah 23 tahun.


Khairul Azwan berkata, awang impot yang disenarai pendek itu pula dicadangkan ejen berdaftar dengan Fifa, AFC dan FAM.


Katanya pemain terbabit berasal dari Afrika, Brazil, Australia dan Lubnan serta tidak pernah beraksi dalam kancah bola sepak tempatan sebelum ini.


“Tiada orang lama yang akan datang kerana kumpulan ini membabitkan muka baru dan tidak pernah terbabit dalam kancah bola sepak di negara ini,” katanya.


Katanya semua pemain berusia bawah 28 tahun dan beraksi di posisi tengah atau penyerang dalam liga Divisyen 1 atau Perdana negara masing-masing.“Perak berharap dapat menyelesaikan isu pemilihan pemain import sebelum tarikh tutup pendaftaran pemain pada 8 Disember,” katanya.


Khairul yang juga Bendahari Persatuan Bola Sepak Perak (Pafa) berkata Seladang akan mengadakan kunjungan ke Indonesia pada minggu kedua Disember nanti.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan